Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 2 pory,
  • 4 marchewki,
  • 8 plastrów wędzonego boczku,
  • 2 kostki bulionu wołowego,
  • mała puszka koncentratu pomidorowego,
  • oliwa,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • suszone zacierki,
  • 5 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 pory,
  • 4 marchewki,
  • 8 plastrów wędzonego boczku,
  • 2 kostki bulionu wołowego,
  • mała puszka koncentratu pomidorowego,
  • oliwa,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • suszone zacierki,
  • 5 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

1. Zagotować bulion w litrze wrzątku.
2. Pokroić boczek w paski i podsmażyć na oliwie. Dodać posiekane pory i marchewkę. Zalać koncentratem pomidorowym i dusić aż do miękkości.
3. Dodać fasolę i wlać bulion. Wrzucić zacierki. Gotować kwadrans. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać z wierzchu startym Cheddarem.

Najnowsze komentarze