Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Danie z ryb i owoców morza

Dodany , autor amarettol

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 100 PLN

  • 200 g warzyw (marchew, seler, pietruszka, cebula) – aby było szybciej i wygodniej można użyć gotowej, mrożonej włoszczyzny.
  • 20 g oleju
  • 1 kg ryby (sandacz, szczupak, dorsz, flądra, halibut)
  • 50 g tłuszczu
  • 250 g pomidorów
  • 40 g ostrego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 20 g tartej bułki
  • majonez

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 200 g warzyw (marchew, seler, pietruszka, cebula) – aby było szybciej i wygodniej można użyć gotowej, mrożonej włoszczyzny.
  • 20 g oleju
  • 1 kg ryby (sandacz, szczupak, dorsz, flądra, halibut)
  • 50 g tłuszczu
  • 250 g pomidorów
  • 40 g ostrego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 20 g tartej bułki
  • majonez

Sposób przygotowania:

Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w drobne kawałki, włożyć do rondelka, wlać odrobinkę wody na dno, dodać olej i udusić na półmiękko. Jeśli korzystamy z mrożonej włoszczyzny to wystarczy ja na patelni chwilkę przesmażyć, tylko aby się rozmroziła. Rybę umyć i usunąć ości. Filety natrzeć solą i ułożyć na dnie żaroodpornego pojemnika wysmarowanego wcześniej tłuszczem. Na wierzchu rybę skropić troszkę tłuszczem po czym obłożyć warzywami. Na wierzchu ułożyć pokrojone pomidory. Posypać gruba tartym żółtym serem i bułką tartą. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i zapiekać około 30 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: