Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Danie francuskie

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Ciasto:
  • 200 g mąki,
  • 100 g masła,
  • woda.

Nadzienie:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:
  • 200 g mąki,
  • 100 g masła,
  • woda.

Nadzienie:

Sposób przygotowania:

Masło posiekać. Mąkę wysypać dodawać masło i podlewać wodą, Szybko wyrabiać ciasto.Gotowe owinąć w folię i włożyć do lodówki na 40 minut. Rozwałkować. Oczyścić wszystkie warzywa i pokroić w drobną kostkę.Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać pozostałe warzywa oraz boczek i dusić około 10 minut. Do miski wbić jajka i żółtko, wlać śmietanę, dodać parmezan, podduszone warzywa, boczek z porem. sól, pieprz i wszystko wymieszać. Przygotowany farsz wlać do okrągłej blaszki wypełnionej ciastem brisee i piec około 30 minut w temperaturze 180-200 stopni. Ouiche podawać gorące.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: