Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 8 jaj,
  • 2 średnie cukinie (powinny razem ważyć nieco ponad 50 dag),
  • 50 dag pieczarek,
  • 4 łyżki oleju,
  • szklanka startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki posiekanej drobno zielonej pietruszki,
  • sól, pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 jaj,
  • 2 średnie cukinie (powinny razem ważyć nieco ponad 50 dag),
  • 50 dag pieczarek,
  • 4 łyżki oleju,
  • szklanka startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki posiekanej drobno zielonej pietruszki,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Cukinie  pokroić  w plasterki, posolić, odstawić  na kilka minut, po czym odlać wytworzony sok. Rozgrzać olej, usmażyć   cukinie. Pieczarki  pokroić plasterki i dodać  do usmażonych cukinii, wszystko razem smażyć jeszcze 5 minut. Jaja  rozbić  z solą i pieprzem, wlać na patelnię z cukinią i pieczarkami, posypać wierzch obficie tartym serem. Pod przykrywką smażyć  na małym ogniu około 10 minut. Tak jak przy smażeniu omletów należy podważać brzegi frittaty, aby nie ścięta jeszcze masa wpływała pod spód. Kiedy wierzch jest jedynie lekko galaretowaty- frittata jest gotowa.

Najnowsze komentarze