Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 4 cukinie
  • niewielka cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 30 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • 2 jajka
  • łyżka śmietany 18-proc.
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 cukinie
  • niewielka cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 30 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • 2 jajka
  • łyżka śmietany 18-proc.
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1.Umyte cukinie przekroić na połówki wzdłuż, łyżeczką usunąć ziarna, oprószyć solą i po chwili dokładnie wytrzeć wnętrza kuchennym papierowym ręcznikiem.
2.Przygotować farsz: cebulę jak najdrobniej posiekać ,czosnek przecisnąć przez praskę, dodać twaróg ,jajka oraz śmietanę, szczypiorek ,sól oraz pieprz i widelcem wyrobić masę.
3.Farszem napełnić wydrążone cukinie ,ułożyć w szerokim naczyniu do zapiekania, na dno wlać pół szklanki wody i 2-3 łyżki oleju. Piec w temperaturze 160 st. C około 45 minut. Nie dopuszczać do odparowania całego płynu z dna, w razie potrzeby dolewać po kilka łyżek wody.

Najnowsze komentarze