Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 2 cukinie wagi po ok.40 dag
  • 2 mięsiste pomidory
  • 8  suszonych moreli
  • po sporej szczypcie suszonego tymianku i majeranku
  • sól
  • 2 łyżki oleju
  • ¾ szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 cukinie wagi po ok.40 dag
  • 2 mięsiste pomidory
  • 8  suszonych moreli
  • po sporej szczypcie suszonego tymianku i majeranku
  • sól
  • 2 łyżki oleju
  • ¾ szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Cukinie przekroić wzdłuż na połówki, łyżką wydrążyć pestki.
2.Pokroić w kostkę  pomidory i suszone morele, posypać tymiankiem i majerankiem, wymieszać.
3.Napełnić nadzieniem owocowym cukinie, złożyć razem połówki i zawinąć  w posmarowaną olejem folię aluminiową.
4.Na  rozgrzanym grillu piec 30 minut, na koniec rozwinąć folię, rozłożyć połówki cukinii, posypać startym serem i chwilę jeszcze  piec, aby ser się stopił.

Najnowsze komentarze