Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1.Umyte cukinie przekroić wzdłuż, posolić i obficie posypać świezo zmielonym pieprzem.
2.Wysmarować naczynie żaroodporne masłem i wysypać drobno posiekany czosnek, cebulę, natkę i igiełki rozmarynu.
3.Ułożyć cukinie skórką do góry. Skropić sokiem z cytryny. Przykryć folią aluminiową i piec w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.
4. Zrobić sos z 3 łyżek śmietany i 2 łyżek startego parmezanu. Polać cukinie i trzymać w piekarniku już bez folii przez 3 minuty.

Najnowsze komentarze