Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Cukinie umyć, osuszyć  i pokroić na centymetrowej grubości plastry. Paprykę   oczyścić  usuwając gniazdo nasienne, pokroić  miąższ w kostkę.
2.Na patelni rozgrzać oliwę, ułożyć dość ciasno plasterki cukinii, skropić  przyprawą do zup i smażyć cukinię 6 minut. Odwrócić  na drugą stronę i znów skropić przyprawą do zup, posypać ziołami prowansalskimi, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
3.Chwilę smażyć, po czym posypać kostkami papryki, dodać pokrojony w kostkę serek topiony, wlać kilka łyżek wody i dusić  10 minut pod pokrywką. Na koniec zdjąć  pokrywkę i odparować nadmiar sosu.

Najnowsze komentarze