Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Cukinia faszerowana

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 4 nieduże cukinie,
  • 1/2 litra bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki oliwy extra vergine,
  • cebula,  
  • czerwona mięsista papryka,
  • 20 dag sera fetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • kilka świeżych (lub mrożonych) prawdziwków lub podgrzybków,
  • garść listków bazylii,
  • pieprz, sól ziołowa

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 nieduże cukinie,
  • 1/2 litra bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki oliwy extra vergine,
  • cebula,  
  • czerwona mięsista papryka,
  • 20 dag sera fetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • kilka świeżych (lub mrożonych) prawdziwków lub podgrzybków,
  • garść listków bazylii,
  • pieprz, sól ziołowa

Sposób przygotowania:

Z przekrojonych wzdłuż cukinii wydrążyć część miąższu i odłożyć. Z papryki usunąć pestki i pokroić ją drobno. Posiekać także grzyby i miąższ cukinii. Połówki cukinii obgotować w bulionie.4 Miąższ cukinii, grzyby, paprykę i posiekaną cebulę poddusić na oliwie. Po wystudzeniu wymieszać z listkami bazylii, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.  Farszem napełnić połówki cukinii, ułożyć je w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą i polać odrobiną bulionu. Zapiekać pół godziny w temperaturze 200 st. C.

Najnowsze komentarze