Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Cordon bleu z kurczaka

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Podzielić filety na  połowy, każdą połówkę  lekko rozbić tłuczkiem starając się nie porozrywać mięsa. Posypać solą  i pieprzem. Paprykę przekroić  na połówki, a następnie, po usunięciu gniazd nasiennych,  na kilka pasków. Na każdym płacie mięsa ułożyć  plasterek sera, szynki i kilka pasków papryki. Spiąć wykałaczkami.

Najpierw obtaczać kotlety w mace, potem w  rozbitych jajkach a na koniec w tartym parmezanie. Docisnąć  panierkę do mięsa dłonią. Smażyć kotlety na  rozgrzanym oleju na złocisto, nie dopuszczając ,aby przypiekły się zbyt mocno a w środku pozostały nie dosmażone. Podawać kotlety przekrojone na połówki, aby widoczne było apetyczne kolorowe nadzienie.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: