Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Mięso mielimy przez maszynkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Ser trzemy na bardzo drobnych oczkach, mieszamy z 2 łyżkami majonezu oraz szczyptą bazyli. Z mięsa formujemy 2 płaskie kotleciki. Na jeden kotlecik kładziemy plaster szynki oraz łyżeczkę pasty serowej, przykrywamy drugim kotlecikiem. Dobrze zgniatamy boki kotlecika aby farsz nie wypłynął. Smażymy z obu stron na złoto.

Podajemy z sałatą z vinegretem.
Edytuj przepis

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gouda
W zależności od wieku jest to ser kanapkowy, niezbyt wymagający, choć z charakterem, bądź par excellence deserowy, fakturą przypominający dojrzały Parmezan, jednak o znacznie głębszej, ciemnożółtej barwie.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: