Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Namoczyć bułkę w mleku i wycisnąć. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem. Pokroić cielęcinę w plastry i ułożyć w naczyniu. Okrawki cielęciny i wędzonkę posiekać, dodać wyciśniętą bułkę, wbić jajka, starty parmezan i wszystko wymieszać. Doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i równomiernie ułożyć na cielęcinie. Pieczarki pokroić a suszone grzyby namoczyć. Pieczarki podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. Posiekać wraz z namoczonymi grzybami i przykryć tą masą grzybową mięso z jajami i serem. Dorzucić kilka grudek masła na wierzch i piec w temperaturze 160 st. C przez trzy kwadranse.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: