Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Ser zetrzeć na tarce i dodać do roztrzepanych jajek. Pokrojoną w plastry cielęcinę lekko zbić nożem, oprószyć solą i pieprzem i ponacinać brzegi. Panierować w mące i jajku z serem. Obtoczyć w bułce tartej. Panierunek dodatkowo przyklepać dłonią, by lepiej przylgnął  do mięsa. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ok. 5 minut z każdej strony . Podawać z fasolką szparagową i młodymi ziemniakami.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: