Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Cielęcina z kaparami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Pokroić mięso na 6 plastrów i posolić z obu stron. Przekroić ząbki czosnku i obsmażyć na oliwie. Przełożyć na talerzyk a na patelnię z oliwą wlać 3 łyżki przecieru pomidorowego i 2 szklanki wody. Zagotować. Włożyć do gotującego się przecieru mięso i gotować pod pokrywką na wolnym ogniu. Miękkie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego uprzednio wysmarowanego oliwą. Posypać kaparami i odłożonym czosnkiem. Ubić  jajka ze startym gruyerem i polać nimi mięso. Zapiekać w temperaturze 180 st. C przez kwadrans.

Najnowsze komentarze