Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Cielęcina w serowej polewie

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1,5 kg cielęciny (górka)
  • 2 marchwie
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka bulionu mięsnego
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki keczupu
  • 10 dag tartego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • sól i biały pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1,5 kg cielęciny (górka)
  • 2 marchwie
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka bulionu mięsnego
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki keczupu
  • 10 dag tartego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • sól i biały pieprz

Sposób przygotowania:

1.Mięso po umyciu i osuszeniu natrzeć olejem i włożyć do brytfanny.
2.Obraną marchewkę i cebulę włożyć do brytfanny, dodać do mięsa bulion i wstawić na 2 godziny do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczeń polewać sosem w trakcie pieczenia.
3.Na 15 minut przed końcem pieczenia mięso posolić, posypać pieprzem i zalać rozpuszczonym masłem wymie¬szanym z tartą bułką, keczupem i startym serem.
4.Pieczeń oddzielić od kości i pokroić w plastry.
5.Sos przecedzić lub zmiksować i podać do pieczeni.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: