Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • > 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Kawałek mięsa rozciąć w ten sposób, aby uzyskać jak najszerszy płat.
2. Zmielić w maszynce mięso z indyka wraz z mortadelą, dodać rozdrobniony ser ricotta, jajko  oraz starty ser Grana, siekaną zieloną  pietruszkę, sól, pieprz. Dokładnie wyrobić masę.
3. Płat mięsa zszyć z dwóch brzegów pozostawiając z jednej strony otwór, przez który włożyć łyżką nadzienie i otwór zszyć.
4. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, wrzucić rozmaryn i szałwię, a następnie zrumienić na aromatycznym tłuszczu mięso ze wszystkich stron, lekko posolić i posypać  pieprzem.
5. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia wraz z tłuszczem od smażenia, dolać wino i w nagrzanym do 180 st C piekarniku piec około 50 minut, od czasu do czasu przewracając pieczeń na drugą stronę i polewając wytworzonym sosem.

Zobacz także:

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: