Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Cielęce sznycle zapiekane z serem i szparagami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 60 dag cielęciny od szynki,
  • sól, biały pieprz,
  • 4 łyżki mąki,
  • 6 łyżek tartej bułki,
  • 2 jaja,
  • pół szklanki oleju

Do zapiekania:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 60 dag cielęciny od szynki,
  • sól, biały pieprz,
  • 4 łyżki mąki,
  • 6 łyżek tartej bułki,
  • 2 jaja,
  • pół szklanki oleju

Do zapiekania:

Sposób przygotowania:

1.Przygotować  8  sznycli. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa nadając sznyclom owalny kształt, posypać solą i białym pieprzem.

2.Na talerz wysypać  mąkę, na drugi wybić jajka i wymieszać je  z 2 łyżkami wody ,na trzeci talerz wysypać  tartą bułkę.

3.Na patelni rozgrzać olej, każdy sznycel maczać najpierw  w mące, potem w rozbitym jajku a na koniec w tartej bułce i  smażyć na  złocisto z obu stron.

4.Szparagi konserwowe odsączyć z zalewy ; świeże obrać, pokroić  wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować ok.8 - 10 minut, odcedzić.

5.Na żaroodpornym półmisku posmarowanym tłuszczem ze smażenia mięsa ułożyć sznycle, na nich po trochu szparagów, posypać rozdrobnionym pleśniowym serem.

6.Piekarnik nagrzać do temperatury 170 st. C i zapiekać potrawę  10 minut.

Najnowsze komentarze