Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 3 szklanki mąki razowej
  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • ½ szklanki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
  • 4 łyżki syropu daktylowego
  • 10 dag orzechów pinni
  • 10 dag orzechów nerkowca
  • 10 dag pistacji
  • 10 dag parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • 1 szklanka otrębów

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 3 szklanki mąki razowej
  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • ½ szklanki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
  • 4 łyżki syropu daktylowego
  • 10 dag orzechów pinni
  • 10 dag orzechów nerkowca
  • 10 dag pistacji
  • 10 dag parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • 1 szklanka otrębów

Sposób przygotowania:

Do misy wlewamy mleko, dodajemy cukier, olej i miksujemy, następnie dodajemy mąkę i proszek i nadal miksujemy. W następnej kolejności dodajemy syrop daktylowy, posiekane orzechy, pistacje, otręby. Wszystko dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy i pieczemy ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na 15 minut przed końcem wierzch oprószamy parmezanem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: