Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 100 PLN

  • 25 dag chudego sera twarogowego
  • 10 dag masła
  • szklanka cukru
  • 4 jaja
  • szklanka i 1/3 szklanki mąki
  • mały proszek do pieczenia
  • ćwierć szklanki mleka
  • rodzynki
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią

Do posmarowania blaszki:
  • łyżka masła

Do wysypania blaszki:
  • łyżka tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dag chudego sera twarogowego
  • 10 dag masła
  • szklanka cukru
  • 4 jaja
  • szklanka i 1/3 szklanki mąki
  • mały proszek do pieczenia
  • ćwierć szklanki mleka
  • rodzynki
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią

Do posmarowania blaszki:
  • łyżka masła

Do wysypania blaszki:
  • łyżka tartej bułki

Sposób przygotowania:

1.Utrzeć masło z cukrem i żółtkami.
2.Zmielić twaróg, dokładnie wyrobić z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. W trakcie wyrabiania dodawać mleko. Na koniec połączyć z utartym masłem.
3.Z białek ubić sztywną  pianę, dodać do ciasta ostrożnie lecz dokładnie mieszając.
4.W posmarowanej masłem blaszce ułożyć ciasto, wygładzić wierzch ciasta i w nagrzanym do 180 st.C piec do momentu, kiedy wbity patyczek nie będzie oblepiony ciastem, czyli około 40-50 minut.

Najnowsze komentarze