Mamy już 5212 przepisy

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

Ciasto ucierane:


  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 żółtka
  • Pół paczki margaryny
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru

Masa serowa:



Masa makowa:


  • 2 szklanki maku
  • 2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 zapach migdałowy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto ucierane:


  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 żółtka
  • Pół paczki margaryny
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru

Masa serowa:



Masa makowa:


  • 2 szklanki maku
  • 2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 zapach migdałowy

Sposób przygotowania:

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami, dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ser, żółtka i masło utrzeć na małych obrotach. Pianę z 4 jajek, pół szklanki cukru i 1 budyń waniliowy ubijać na dużych obrotach.

Następnie połaczyć z serem. Sparzyć mak, 2 razy zemlec z cukrem, dodać jajka, zapach migdałowy i dobrze wymieszac. Połowę masy serowej wymieszać z masą makową. Na brytfanke rozłożyć ciasto i i masę makowo-serową, a na nią masę serwowa. Piec ok. 1 godzine.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: