Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 2 opakowania ciasta francuskiego świeżego (gotowe, ale może też być mrożone, które trzeba wcześniej rozmrozić) po 275g,
  • 12 plastrów żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 12 cienkich (twardych,dobrych) parówek
  • 1 żółtko
  • ziarna sezamu

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 opakowania ciasta francuskiego świeżego (gotowe, ale może też być mrożone, które trzeba wcześniej rozmrozić) po 275g,
  • 12 plastrów żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 12 cienkich (twardych,dobrych) parówek
  • 1 żółtko
  • ziarna sezamu

Sposób przygotowania:

Rozwinąć płaty ciasta francuskiego.Każdy płat podzielić na 6 prostokątów.Na każdym położyć plaster sera i parówkę.Zwijać po przekątnej.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (nie trzeba jej smarować tłuszczem), ułożyć ciasto z parówkami , posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem.Piekarnik nagrzać do 210 stopni (termoobieg).Piec ok.20 minut.Można podawać z keczupem,ew. sałatką z warzyw.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: