Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

Ciasto:
  • kostka masła,
  • szklanka cukru,
  • 2 szklanki maki,
  • 4 jajka,
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka sody ,
  • 4 łyżki kakao,
  • 8 łyżek wytrawnego czerwonego wina,
  • pół tabliczki białej czekolady,
  • 3 łyżki posiekanych orzechów

Na masę:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:
  • kostka masła,
  • szklanka cukru,
  • 2 szklanki maki,
  • 4 jajka,
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka sody ,
  • 4 łyżki kakao,
  • 8 łyżek wytrawnego czerwonego wina,
  • pół tabliczki białej czekolady,
  • 3 łyżki posiekanych orzechów

Na masę:

Sposób przygotowania:

1.Zagotować masło z kakao i winem oraz cukrem. Ostudzić masę.
2.Do  ostudzonej masy dodać mąkę ,proszek do pieczenia i sodę, dodać żółtka. Wymieszać. Ubić sztywną pianę  z białek i połączyć  z ciastem. Przelać na blaszkę o wymiarach 25x35cm wyłożoną  papierem do pieczenia.
3.W piekarniku nagrzanym do 180°C piec ciasto 30 minut. Ostudzić .
4.Wymieszać proszek budyniowy z mlekiem.
5. Masło, twaróg, cukier , cukier waniliowy oraz jajko wymieszać, zagotować, dodać rozmieszany z mlekiem budyń i mieszając gotować chwilę. Masa powinna lekko zgęstnieć.
6.Przekroić ciasto na dwa placki, posmarować spód masą serową, nakryć drugim plackiem.
7.Białą czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej i polać  nią wierzch ciasta, posypać  siekanymi orzechami.

Najnowsze komentarze