Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN

Na biszkopt:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka masła do posmarowania blaszki

Na krem:

Do dekoracji:
  • 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe
  • ok.1 kg truskawek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na biszkopt:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka masła do posmarowania blaszki

Na krem:

Do dekoracji:
  • 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe
  • ok.1 kg truskawek

Sposób przygotowania:

1.Galaretki rozpuścić w połowie podanej w przepisie porcji wody, odstawić do ostudzenia. Truskawki  umyć, dokładnie odsączyć i poobrywać   szypułki.
2.Na biszkopt: ubić białka z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i przesianą mąkę, olej i proszek do pieczenia . Wszystko razem zmiksować.
3.Wylać ciasto na posmarowaną masłem blaszkę (30x25 cm) i w piekarniku nagrzanym do 160°C piec  około 25 minut. Ostudzić ciasto.
4.Zmiksować  masło z serkiem i cukrem pudrem.
5.Wyłożyć  krem  na ostudzone ciasto, rozsmarować równo nożem, poukładać poprzekrawane na połówki truskawki.
6.Ciasto zalać tężejącą galaretką i wstawić co najmniej na  pół godziny do lodówki

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: