Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ciabatta z serem brie z ziołami i konfiturą z czerwonej cebuli

Dodany , autor Kucharz Seromaniak

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 4 ciabatty
  • Ser Hochland BrieSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego! z Ziołami
  • 3 czerwone cebule
  • 2 łyżeczki żurawiny ze słoika
  • Łyżeczka miodu
  • Sól, pieprz
  • 50 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki masła
  • Rukola

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 ciabatty
  • Ser Hochland BrieSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego! z Ziołami
  • 3 czerwone cebule
  • 2 łyżeczki żurawiny ze słoika
  • Łyżeczka miodu
  • Sól, pieprz
  • 50 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki masła
  • Rukola

Sposób przygotowania:

Aby przygotować konfiturę z cebuli należy masło rozgrzać na patelni, dodać miód i pociętą w piórka cebulę. Smażyć przez ok. 5 minut, następnie dołożyć żurawinę i czerwone wino. Całość doprawić solą i pieprzem i dusić przez ok. 10 minut.
Ciabattę przeciąć wzdłuż. Obie połówki posmarować przygotowaną konfiturą, na środku położyć plastry Brie. Udekorować rukolą i złożyć obie połówki. Kanapkę serwować na ciepło (po podgrzaniu w piekarniku) lub na zimno.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze