Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • 50 dag maki,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 10 dag masła,

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 50 dag maki,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 10 dag masła,

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać mąkę z solą i przesiekać z masłem (trzymanym poza lodówką) na grudkowatą masę. Dodać odrobinę wody i wyrobić  ciasto. Zrobić kulę, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
2.Umytą marchew i pory pokroić w plasterki. Poszatkować kapustę. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kostkę.
3.Marchew dusić na patelni na maśle dodając kolejno pory i  kapustę. Po 10 minutach wsypać groszek, posiekany rozmaryn. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dusić jeszcze 5 minut.
4.Wymieszać jajka ze śmietaną, połową startego sera, solą i świeżo zmielonym pieprzem.
5.Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkować  i wylepić nim dno formy do zapiekania. Piec 10 minut w temperaturze 180 st C.
6.Wyłożyć warzywa na placek, zalać śmietaną z jajkami, posypać resztą sera i piec dalej przez pół godziny.

Najnowsze komentarze