Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 10 ziemniaków  średniej wielkości
  • sól
  • kminek
  • liść laurowy

Na farsz:

Jako dodatek: 
  • czerwona cebula
  • łyżka oliwy
  • szklanka pomidorków koktajlowych

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 ziemniaków  średniej wielkości
  • sól
  • kminek
  • liść laurowy

Na farsz:

Jako dodatek: 
  • czerwona cebula
  • łyżka oliwy
  • szklanka pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki umyć, zalać wrzącą wodą, dodać liść laurowy, kminek i sporo soli. Gotować 20-25 minut. Odcedzić, lekko wystudzić.
2.W każdym ziemniaku odciąć plaster z jednego boku, wydrążyć ostrożnie pozostawiając dość cienkie ścianki.
3.Wstawić  ziemniaki do piekarnika nagrzanego do 150 st.C i opiekać ,aż skórka stanie się chrupiąca. Wydrążony miąższ z ziemniaków zmiksować z twarogiem na gładki krem.
4.Posiekać  drobno zieloną pietruszkę i szczypior, dodać wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem do kremu ziemniaczano-serowego, dodać  pół  szklanki parmezanu, pieprz, sól oraz orzeszki pistacjowe. Dokładnie wymieszać farsz.
5.Cebule pokroić w plasterki, podsmażyć na oliwie na rumiano. Pomidorki koktajlowe poprzekrawać na połówki.
6.Upieczone ziemniaki napełnić farszem, posypać pozostałym parmezanem, przybrać lekko posoloną, smażoną cebulą i pomidorkami.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze