Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Chrupiące naleśniki

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Na naleśniki:
  • półtorej szklanki mąki,
  • 2 jaja, szklanka mleka,
  • szklanka wody mineralnej z gazem lub bez,
  • łyżka rozpuszczonego masła,
  • skórka otarta z cytryny,  
  • 2 krople olejku waniliowego,
  • spora szczypta soli 

Do smażenia naleśników:
  • łyżka oliwy 

Na farsz:

Do smażenia:
  • 2 białka,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • 3 łyżki płatków migdałowych,
  • masło do smażenia lub masło z oliwą

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na naleśniki:
  • półtorej szklanki mąki,
  • 2 jaja, szklanka mleka,
  • szklanka wody mineralnej z gazem lub bez,
  • łyżka rozpuszczonego masła,
  • skórka otarta z cytryny,  
  • 2 krople olejku waniliowego,
  • spora szczypta soli 

Do smażenia naleśników:
  • łyżka oliwy 

Na farsz:

Do smażenia:
  • 2 białka,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • 3 łyżki płatków migdałowych,
  • masło do smażenia lub masło z oliwą

Sposób przygotowania:

1.Zmiksować składniki  ciasta na naleśniki. Odstawić  na 20 minut.

2.Patelnię smarować olejem przy pomocy pędzelka, smażyć cienkie naleśniki, odkładać na talerz.

3.Zmiksować twaróg z mlekiem lub śmietanką, cukrem i skórką cytrynową.

4.Smarować farszem naleśniki, składać w czworokąt.

5 Ubić lekko białka, migdałowe płatki wymieszać z tartą bułką.

6.Złożone  naleśniki maczać najpierw w ubitym białku, następnie w tartej bulce z migdałami i smażyć na chrupko na rozgrzanym  tłuszczu. Od razu podawać

Najnowsze komentarze