Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 30 PLN

  • polędwiczka wieprzowa
  • bagietka
  • 20 dag sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon BleuValbon BleuValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • łyżeczka miodu
  • łyżka masła
  • gruszka
  • garść rukoli
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • polędwiczka wieprzowa
  • bagietka
  • 20 dag sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon BleuValbon BleuValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • łyżeczka miodu
  • łyżka masła
  • gruszka
  • garść rukoli
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Pokroić polędwiczkę na dość grube plastry lekko doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą,  podsmażyć na maśle wymieszanym z miodem.
2.Przekroić bagietkę wzdłuż na połowy i podpiec w piekarniku by się lekko zarumieniły. Ułożyć na wierzchu pokruszony ser i ponownie zapiekać.
3.Gdy ser rozpuści się wyjąć bagietki z pieca i położyć na jej wierzchu plastry polędwiczek.
4.Na mięsie  ułożyć obraną i pokrojoną w plastry (bez gniazd nasiennych) gruszkę oraz po kilka gałązek rukoli.

Najnowsze komentarze