Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 3 woreczki do gotowania kaszy jęczmiennej
  • 40 dag śląskiej lub innej chudej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 30 dag pieczarek
  • 2,5 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • kilka kropli tabasco

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 woreczki do gotowania kaszy jęczmiennej
  • 40 dag śląskiej lub innej chudej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 30 dag pieczarek
  • 2,5 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • kilka kropli tabasco

Sposób przygotowania:

1.Ugotować kaszę według przepisu na opakowaniu, odsączyć.
2.Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa.
3.Cebulę posiekać, papryki pokroić  w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na oleju poddusić wszystkie  te składniki.
4.Do kaszy dodać połowę  startego sera i kiełbasę oraz podduszone warzywa, doprawić  w miarę potrzeby pieprzem i solą.
5.Kaszę z dodatkami umieścić   w naczyniu do zapiekanek, posypać po  wierzchu pozostałym serem.
Zapiekać w piekarniku co najmniej 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: