Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 kg dojrzałych gruszek,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 15 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • 3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego,
  • pól szklanki słodkiej śmietanki 12-proc,
  • sok cytrynowy do smaku,
  • po 5 ziaren czerwonego i zielonego pieprzu,
  • sól, mielony biały pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg dojrzałych gruszek,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 15 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • 3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego,
  • pól szklanki słodkiej śmietanki 12-proc,
  • sok cytrynowy do smaku,
  • po 5 ziaren czerwonego i zielonego pieprzu,
  • sól, mielony biały pieprz.

Sposób przygotowania:

Gruszki obrać, pokroić na cząstki usuwając gniazda nasienne. Łodygi selera pokroić na kawałki. Można zieloną nać selera zostawić do przybrania chłodnika. Gruszki z selerem podlać  połową szklanki wody i gotować co najmniej 15 minut, aby stały się miękkie. Zmiksować na gładki krem dodając połowę sera. Do masy serowo-gruszkowej dodać chłodny bulion i śmietankę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Silnie oziębić. Podawać chłodnik w filiżankach, każdą  przybrać selerową nacią i  ziarnami pieprzu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: