Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • po jednej zielonej, czerwonej i żółtej papryce
  • 2 cebule
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • 1-2 łyżki sosu sojowego
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 szklanki startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! GruyereSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! lub innego, dość ostrego
  • szczypta nasion anyżu(jeśli ktoś lubi)
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • pół kostki rosołu drobiowego
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • szczypta mielonej ostrej papryki
  • 4 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • po jednej zielonej, czerwonej i żółtej papryce
  • 2 cebule
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • 1-2 łyżki sosu sojowego
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 szklanki startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! GruyereSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! lub innego, dość ostrego
  • szczypta nasion anyżu(jeśli ktoś lubi)
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • pół kostki rosołu drobiowego
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • szczypta mielonej ostrej papryki
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1.Papryki oczyścić ,usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić  w paseczki, cebule pokroić w piórka.
2.Rozgrzać 3 łyżki  oleju, dodać cebulę, chwilę smażyć ,dodać  paprykę i anyż, pokruszoną połowę kostki rosołowej. Dusić , aż papryki  nieco zmiękną. Dodać sos sojowy i ocet balsamiczny, cukier i ostrą paprykę do smaku.
3.Chleb tostowy podpiec w tosterze, ułożyć kromki, jedną koło drugiej na dnie posmarowanego łyżką oleju naczynia żaroodpornego, posypać półtorej szklanki  sera, następną warstwą powinny być podduszone warzywa i pozostały ser.
4.Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C i zapiekać potrawę 15 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gruyere[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: