Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN


Do posmarowania formy:
  • łyżka masła

Do wysypania formy:
  • łyżka maki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posmarowania formy:
  • łyżka masła

Do wysypania formy:
  • łyżka maki

Sposób przygotowania:

Obrane ze skórki cukinie oraz ser pecorino  zetrzeć na drobnej jarzynowej tarce. Jaja utrzeć  dokładnie ze śmietaną i oliwą, dodać  mąkę, proszek do pieczenia, łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu, wymieszać ze startą cukinią i serem pecorino. Wszystko razem  dokładnie wymieszać, spróbować , ew. doprawić  solą lub pieprzem. Nagrzać  piekarnik  do 175 st C. Formę (długości 30 cm) posmarować  masłem, posypać mąką, przełożyć do niej ciasto, wyrównać  wierzch. Piec 1 godzinę i 15 minut, po co najmniej 10 minutach oczekiwania można ciasto wyjmować  z foremki. Chlebek można podawać  na ciepło lub na zimno.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: