Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Na dużej patelni z przykrywką rozgrzać olej i zeszklić drobniutko posiekaną cebulę i czosnek, dodać chilli, kminek i oregano.
2.Następnie dodawać po kolei: zmieloną wołowinę i mieszać by się nie zbrylowała; pomidory uprzednio sparzone, ze ściągniętymi skórkami, pokrojonymi w drobną kostkę; bulion wołowy i doprawić solą oraz pieprzem, ewentualnie dodać więcej bulionu.
3.Przykryći gotować przez 20 - 25 minut.
4.Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, suszone pomidory i gotować pod przykryciem przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
5.Na koniec dodać odsączoną z zalewy fasolę i chwilę razem pogotować. Całość można posypać pokrojoną w kosteczkę mozzarellą.
Podawać na gorąco z białym ryżem albo kukurydzianymi plackami tortilli.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: