Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 100 PLN

  • 1 cebula
    #2 ząbki czosnku
  • pół kg chudego mięsa wołowego
  • pół kg pomidorów
  • szklanka bulionu wołowego
  • 1-2 czerwone papryki
  • 5 suszonych pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli “kidney”
  • 1 łyżeczka przyprawy chili
  • 1 łyżeczka zmielonego kminku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 15 dag twardego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! (opcjonalnie)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 cebula
    #2 ząbki czosnku
  • pół kg chudego mięsa wołowego
  • pół kg pomidorów
  • szklanka bulionu wołowego
  • 1-2 czerwone papryki
  • 5 suszonych pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli “kidney”
  • 1 łyżeczka przyprawy chili
  • 1 łyżeczka zmielonego kminku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 15 dag twardego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

1.Na dużej patelni z przykrywką rozgrzać olej i zeszklić drobniutko posiekaną cebulę i czosnek, dodać chilli, kminek i oregano.
2.Następnie dodawać po kolei: zmieloną wołowinę i mieszać by się nie zbrylowała; pomidory uprzednio sparzone, ze ściągniętymi skórkami, pokrojonymi w drobną kostkę; bulion wołowy i doprawić solą oraz pieprzem, ewentualnie dodać więcej bulionu.
3.Przykryći gotować przez 20 - 25 minut.
4.Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, suszone pomidory i gotować pod przykryciem przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
5.Na koniec dodać odsączoną z zalewy fasolę i chwilę razem pogotować. Całość można posypać pokrojoną w kosteczkę mozzarellą.
Podawać na gorąco z białym ryżem albo kukurydzianymi plackami tortilli.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: