Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Obrane cebule gotować przez kwadrans w posolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
2.Obciąć wierzchy cebul a środki głęboko wydrążyć. Miąższ ze środka i odcięte części drobno posiekać.
3.Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić posiekaną cebulę, posiekane igiełki rozmarynu i wyciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć, aż cebula się zeszkli.
4.Po zdjęciu patelni z ognia wlać śmietanę, dodać parmezan, posolić do smaku i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Tym farszem napełnić cebule. Owinąć je plastrami boczku, spinając gałązkami rozmarynu.
5.Posmarować blachę reszta oliwy. Ułożyć cebule i piec w temperaturze 220 st. C przez 25 minut, aż cebula będzie rumiana.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: