Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 8 dużych „ cukrowych” cebul
  • 4 kromki chleba
  • pół szklanki mleka
  • puszka tuńczyka w oliwie
  • 10 czarnych oliwek bez pestek
  • 15 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • jajko
  • łyżeczka startej skórki cytrynowej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy do wysmarowania żaroodpornego półmiska

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 dużych „ cukrowych” cebul
  • 4 kromki chleba
  • pół szklanki mleka
  • puszka tuńczyka w oliwie
  • 10 czarnych oliwek bez pestek
  • 15 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • jajko
  • łyżeczka startej skórki cytrynowej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy do wysmarowania żaroodpornego półmiska

Sposób przygotowania:

1.Cebule  obrać, przekroić  na połówki, ułożyć cebule stroną przekroju  na blaszce w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podpiekać 15 minut, wyjąć  środki cebul pozostawiając  zewnętrzne, jako  miseczki.
2.Usunięte środki cebul bardzo drobno posiekać, tuńczyka odsączyć, oliwki posiekać, ser pokruszyć widelcem. Wszystkie te składniki  farszu wymieszać.
3.Kromki chleba skropić  mlekiem i kiedy  się namoczą  rozdrobnić widelcem, dodać do farszu wraz z jajkiem skórką cytryny, koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Wymieszać.
4.Farszem napełnić środki cebul, wygładzić wierzchy, zapiec w temperaturze 180 st. C przez ok. 20 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Twaróg[/ser]

Najnowsze komentarze