Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Obrać cebule i przekroić wzdłuż. Wybrać kilka warstw tworząc spore zagłębienie. Wyjęte warstwy posiekać.
2.Otrzeć skórkę z umytej i osuszonej cytryny. Wycisnąć sok. 
3.Utrzeć fetę na gładką masę dodając jogurt, sok cytrynowy, 4 łyżki startego parmezanu, posiekaną cebulę,  listki tymianku i przeciśnięty przez praskę czosnek.
4.Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i (jeśli trzeba) odrobina soli.
5.Wypełnić farszem wgłębienia w cebulach i ułożyć na aluminiowej tacce. Piec na grillu kwadrans. Podawać posypane listkami bazylii.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan Feta

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: