Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Na sos:
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • łyżeczka miodu
  • 6 łyżek dobrego octu winnego
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • łyżeczka miodu
  • 6 łyżek dobrego octu winnego
  • sól

Sposób przygotowania:

1.Umytą i osuszoną papierowym kuchennym ręcznikiem polędwicę włożyć co najmniej na pół godziny do zamrażalnika.
2.Przygotować sos  mieszając w miseczce lub w zakręconym słoiku wszystkie składniki.
3.Wyjęte z zamrażalnika mięso pokroić na plasterki przy pomocy bardzo ostrego, cienkiego noża.
4.Pokrojone na plasterki mięso ułożyć na okrągłym dużym półmisku, posypać osączonymi z zalewy kaparami, grubo mielonym pieprzem, polać sosem, rzucić na wierzch płatki sera i rukolę. Carpaccio jest doskonałe z czosnkowymi grzankami lub gorącą bagietką

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze