Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

  • spore dojrzałe awokado
  • pół limonki
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej lub w oszczędniejszej wersji parmeńskiej
  • 3 kopiaste łyżki płatków parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 5 łyżek oliwy
  • pół szklanki bezpestkowych winogron

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • spore dojrzałe awokado
  • pół limonki
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej lub w oszczędniejszej wersji parmeńskiej
  • 3 kopiaste łyżki płatków parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 5 łyżek oliwy
  • pół szklanki bezpestkowych winogron

Sposób przygotowania:

1.Awokado obrać, przepołowić, usunąć pestkę  i pokroić miąższ w cienkie plasterki, które rozłożyć na półmisku. Skropić sokiem z limonki, posypać solą i pieprzem.
2.Szynkę smażyć na suchej patelni na chrupko około 3 minut, w trakcie smażenia polać oliwą. Usmażoną szynkę rozłożyć na plasterkach awokado, polać całość oliwą z patelni, na wierzchu poukładać płatki parmezanu i winogrona,

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: