Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Polędwicę przemrozić w zamrażarce by łatwiej pokroić w cienkie niemal przezroczyste plasterki oraz aby usunąć bakterie.
2. Posolić, doprawić pieprzem, polać sokiem z cytryny i oliwą. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
3. Po wyjęciu ułożyć mięso na półmisku z wierzchu kładąc umytą i osączoną rukolę oraz pokrojony cienko Parmezan.
4. Na koniec ponownie skropić oliwą i podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: