Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Cannelloni zapiekane z serem i szpinakiem pod gęstym śmietanowym sosem

Dodany , autor kasia8768

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


na sos:
  • śmietana 12 % ukwaszona,
  • tyle samo majonezu,
  • natka pietruszki,
  • gałka muszkotołowa,
  • masło,
  • koperek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


na sos:
  • śmietana 12 % ukwaszona,
  • tyle samo majonezu,
  • natka pietruszki,
  • gałka muszkotołowa,
  • masło,
  • koperek

Sposób przygotowania:

rurki canneloni włozyc do wrzątku i zagotować - muszą być lekko twarde, szpinak rozmrazamy, cebule zeszklimy na maśle, dodajemy, czosnek sól. pieprz, i studzimy. Do zimnego szpinaku wkruszmy twaróg i delikatnie mieszamy. Powstałym nadziemiem -nadzieamy rurki makaronu i układamy w naczyniu żaroodpornym - wczesniej wysmarowanym masłem i zapiekamy pod przykryciem przez 30 min. W miedzyczasie przygotujemy sos mieszajac smietane i majonez pół na pół z osrobina czosnku i gałki muszkatołowej. Canneloni podajemy na ogrzanych talerzach, bezposrednio przed podaniem polewamy gestym, zimnym sosem i obficie posypujemy zieleniną (natka i koperkiem)
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: