Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do przybrania:
  • gałązka tymianku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do przybrania:
  • gałązka tymianku

Sposób przygotowania:

1.Usmażyć mięso na oleju. Zmniejszyć ogień, dodać pokrojone w kostkę cebule, zmiażdżony czosnek i pokrojone pie¬czarki. Przyprawić posiekanym tymiankiem, solą i pieprzem.
2.Cannelloni napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej brytfance.
3.Ricottę wymieszać z mlekiem, wylać na makaron. Posypać parmezanem. Piec ok. 30 min w 200°C.
4.Podając ozdobić gałązką  tymianku.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan
Ricotta

Najnowsze komentarze