Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Cebulę posiekać drobniutko.Przesmażyć z mięsem mielonym i przyprawą do mięsa. Smażyć,aż odparuje cały płyn. Wrzucić serki topione i przesmażyć do zgęstnienia masy mięsnej. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Nadziewać mięsem surowe cannelloni.

Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni (termoobieg). Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Śmietany wymieszać z mlekiem i bardzo delikatnie osolić i opieprzyć.

Wylać trochę na spód naczynia żaroodpornego, ułożyć ściśle cannelloni i zalać resztą śmietany. Wszystkie rurki powinny być dokładnie przykryte płynem. Jest to warunek,aby danie się udało. Posypać wierzch startym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok.35 minut. Smacznego.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: