Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Przygotować farsz: pory oczyścić, białe części pokroić  w makaronik.
2.Zagotować bulion, wrzucić pokrojonego pora i gotować 5 minut, po czym  warzywo wyjąć a wywar pozostawić.
3.Szynkę pokroić w niedużą kostkę, dodać wystudzone pory i dokładnie wymieszać dodając pieprz i sól.
4.Canelloni obgotować przez 2 minuty, odcedzić, napełnić farszem przy pomocy małej łyżeczki.
5.W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć ścisło napełnione farszem canelloni.
6.Wymieszać śmietankę z wywarem, musztardą oraz połową startego sera, doprawić solą pieprzem i startą gałką muszkatołową. Polać  potrawę.
7.Wymieszać pozostały ser z tartą  bułką, posypać potrawę po wierzchu.
8.Wstawić zapiekankę do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.C.Piec co najmniej 20 minut, aż się zrumieni.

Najnowsze komentarze