Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Canelloni z warzywnym nadzieniem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • opakowanie rurek canelloni,
  • łyżka masła

Na  farsz:
  • 3 marchwie,
  • ząbek czosnku,
  • 2 pory,
  • 2 łyżki oliwy,
  • słoik gotowego sosu bolońskiego,
  • sól, pieprz,

Na sos:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie rurek canelloni,
  • łyżka masła

Na  farsz:
  • 3 marchwie,
  • ząbek czosnku,
  • 2 pory,
  • 2 łyżki oliwy,
  • słoik gotowego sosu bolońskiego,
  • sól, pieprz,

Na sos:

Sposób przygotowania:

1.Zetrzeć na grubej jarzynowej tarce marchew, dodać posiekane pory i przeciśnięty przez praskę czosnek, poddusić wszystkie warzywa  5 minut na oliwie. Dodać gotowy sos boloński, sól i pieprz, wymieszać.
2.Farsz nakładać do rurek canelloni przy pomocy maleńkiej łyżeczki. Ułożyć nadziane rurki  na posmarowanym masłem żaroodpornym półmisku.
3.Przygotować  sos: na maśle poddusić  posiekaną  cebulę, dodać mąkę i kiedy spieni się  i zbieleje  mieszając wlewać mleko, następnie wlać śmietanę i gotować  2 minuty .Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
4.Sosem polać canelloni, posypać startym ementalerem.
5.W piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C piec potrawę 35 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Emmentaler

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: