Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Canelloni z farszem szpinakowo-serowym

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Na farsz:

Na sos:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na farsz:

Na sos:

Sposób przygotowania:

1.Przygotować farsz: szpinak oczyścić ,umyć i  wrzucić na rozgrzane masło, dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz  pokruszony widelcem twaróg i  roztrzepane jajka, doprawić pieprzem, solą.
2.Przygotować canelloni: obgotować połowę podanego czasu gotowania, osączyć na kuchennej ściereczce.
3.Przygotować sos: stopić masło, dodać mąkę, kiedy spieni się i zbieleje wlać mleko i mieszając doprowadzić do lekkiego zgęstnienia, doprawić solą i pieprzem, wsypać starty ser i dokładnie wymieszać.
4.Rurki canelloni nadziewać ostrożnie przy pomocy łyżeczki do kawy szpinakowo-serowym farszem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać sosem, posypać startym na grubej tarce serem.
5.W piekarniku nagrzanym do 200 °C zapiekać potrawę 30 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: