Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • opakowanie Canelloni

Na farsz:
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo -  wołowego
  • średnia cebula
  • 3 łyżki oleju
  • puszka krojonych pomidorów w soku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • słodka  czerwona papryka
  • majeranek lub oregano i tymianek do smaku (zioła mogą być świeże lub suszone)

Do posypania po wierzchu:

Do posmarowania żaroodpornego półmiska:
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie Canelloni

Na farsz:
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo -  wołowego
  • średnia cebula
  • 3 łyżki oleju
  • puszka krojonych pomidorów w soku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • słodka  czerwona papryka
  • majeranek lub oregano i tymianek do smaku (zioła mogą być świeże lub suszone)

Do posypania po wierzchu:

Do posmarowania żaroodpornego półmiska:
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Ugotować rurki canelloni na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Osączyć ostrożnie, ułożyć do ostudzenia każdą rurkę osobno.
2.Na oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę, dodać mięso i smażyć, aż  całe mięso zmieni kolor.
3.Dodać pomidory z puszki, doprawić  solą i pozostałymi przyprawami i dusić,aż większość płynu wyparuje.
4.Przy pomocy małej łyżeczki nakładać nadzienie do rurek canelloni, układać je na  posmarowanym masłem żaroodpornym półmisku.
5.Posypać wierzch potrawy startym serem.
6.W piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C piec potrawę około 20 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella

Najnowsze komentarze