Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Cammembert smażony z żurawiną

Dodany , autor Pyza

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN



SOS:

  • 25 dkg żurawiny (świeżej lub mrożonej)
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 szkl wody

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



SOS:

  • 25 dkg żurawiny (świeżej lub mrożonej)
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 szkl wody

Sposób przygotowania:

Żurawinę opłukać, osączyć. W rondelku zagotować wodę z cukrem, wsypać żurawinę i gotować na małym ogniu aż kuleczki popękają i całość zgęstnieje.

Krążki sera pokroić promieniście każdy na 6-8 części. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Każdy trójkącik obtoczyć w jajku, bułce tartej i obie czynności powtórzyć. Panierka musi być gruba żeby ser nam nie wypłynął.

Tak przygotowane serki kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy na złoto ze wszystkich stron - trzeba to robić na dość silnym ogniu. Po usmażeniu wykładamy ser na ręcznik papierowy aby osączyć go z nadmiaru tłuszczu. Po chwili układamy porcje na talerzu i podajemy gorący z dodatkiem sosu żurawinowego. Pyszna przekąska!
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: