Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Jako dodatek:
  • świeża bagietka lub inna pokrojona w nieduże kawałki bułka

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Jako dodatek:
  • świeża bagietka lub inna pokrojona w nieduże kawałki bułka

Sposób przygotowania:

1.Sery wyjąć z pudełeczek, które wyłożyć kawałkami papieru do wypieków.
2.W każdym serze wyciąć w wierzchu krążek skórki wielkości ok.2-3cm.
3.W tak uzyskany otwór włożyć po 2 ząbki czosnku i wlać  2 łyżki wina(można szpikulcem zrobić niewielkie otwory w serze). Zakryć otwór wyciętymi krążkami, zawinąć w papier do wypieków, nakryć pudełeczko wieczkiem. Zawinąć całe opakowanie sera w arkusz folii aluminiowej.
4.Piec na średnio rozgrzanym grillu około pół godziny.
5.Nabierać kawałkami bułki smakowity  gorący, lejący się ser.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Camembert[/ser]

Najnowsze komentarze