Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 kg ziemniaków,
  • 30 dag szynki ( można ją zastąpić plasterkami mocno wędzonej kiełbasy),
  • 2 łyżki masła,
  • krążek sera CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich,
  • 2 spore ząbki czosnku,
  • sól i pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg ziemniaków,
  • 30 dag szynki ( można ją zastąpić plasterkami mocno wędzonej kiełbasy),
  • 2 łyżki masła,
  • krążek sera CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich,
  • 2 spore ząbki czosnku,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Ułożyć w wysmarowanej lekko masłem żaroodpornej formie, posypać połową ziół prowansalskich, solą i pieprzem. Szynkę lub kiełbasę podsmażyć na pozostałym maśle, ułożyć na ziemniakach, przykryć drugą warstwą ziemniaków, znów posypać lekko solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krążek camemberta przekroić w poprzek na 3 lub 4 krążki, ułożyć na warstwie ziemniaków. Piekarnik nagrzać do 200 st C i zapiekać potrawę około 20-25 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: