Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Camembert z orzechami i żurawiną

Dodany , autor Pyza

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 2 krążki sera camembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego! naturalnego po 125 g,
  • 12 połówek łuskanych orzechów włoskich,
  • 1/2 szkl. drobno kruszonych orzechów włoskich,
  • 1 jajko,
  • 3-4 łyżki mleka,
  • 1/3 szkl. bułki tartej,
  • do smażenia: olej,
  • dodatkowo: 2-4 łyżki konfitury z żurawin,
  • do smaku: sól, pieprz mielony

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 krążki sera camembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego! naturalnego po 125 g,
  • 12 połówek łuskanych orzechów włoskich,
  • 1/2 szkl. drobno kruszonych orzechów włoskich,
  • 1 jajko,
  • 3-4 łyżki mleka,
  • 1/3 szkl. bułki tartej,
  • do smażenia: olej,
  • dodatkowo: 2-4 łyżki konfitury z żurawin,
  • do smaku: sól, pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Oba krążki przekroić poziomo na pół, m/w na równe części. W miąższ dolnej włożyć, lekko wciskając, po 6 połówek orzechów, przykryć drugą częścią, docisnąć. Jajko roztrzepać z solą, pieprzem i mlekiem. Ser obtaczać kolejno w jajku, bułce tartej, znowu w jajku i na koniec w kruszonych orzechach. Trzeba zrobić to dokładnie szczególnie po bokach. Smażyć na rozgrzanym oleju aż krążki się zrumienią porządnie z obu stron, pod koniec można przykryć patelnię i zmniejszyć płomień pod nią żeby ser w środku dobrze się roztopił. Usmażony przełożyć na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczy. Podawać z konfiturą żurawinową.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: